Joom!Fish config error: Default language is inactive!
 
Please check configuration, try to use first active language

TECLENERGY pályázat
TECLENERGY pályázat

Tanszékünk részt vesz a TECLENERGY pályázatban amely képzési modulokat fejleszt főként a török energia szektorban érdekeltek számára magában foglalva technológiai és jogi kérdéseket is.


LLP-Leonardo da Vinci, Innovációs Transzfer Pályázat a következő résztvevőkkel:

Renewable Energy from the Ministry of Energy (Török o.)
Gazi University Law Department (Török o.)

OSTİM – Organized Industrial Zone (Török o.)

Centre of Renewable Energy Sources and Saving – CRES (Görög o.)

University of Oradea, Department of Energy Engineering (Románia)

Szenzor Hungaria Kft. (Magyar o.)

BME Energetikai Gépek és Rendszerek Tsz. (Magyar o.)A TECLENERGY pályázat célja, hogy segítse az energia hatékonysági és megújuló energia technológiák elterjesztését Törökországban. Ezek a témák nagyon népszerűek világszerte. Törökország szintén vonzza a befektetőket ezen a területen is, de a török piac és körülmények különböznek mind az Európaitól, mind más régiókétól. Többek között emiatt Törökországban az ilyen irányú fejlesztések elmaradnak az Európai Unióban, valamint más fejlett régiókban tapasztalható fejlődésektől. Továbbá az energia szektorban rendszeresen jelennek meg új innovációs megoldások. Az érdekelteknek ismerniük kell az elérhető technológiákat és az alkalmazásuk előnyeit-hátrányait és feltételeit.

A TECLENERGY pályázat keretében létrehozott oktatási modulok ahhoz nyújtanak segítséget, hogy az érdekeltek megismerjék ezen új technológiák törökországi alkalmazásának műszaki, pénzügyi és jogi feltételeit. A projekt egy 2006-ban sikerrel zárult korábbi EU-s LLP projekten alapul, amely FIP-TREET név alatt futott.

Első lépésként az utóbbi évtizedben létrejött fejlődés és a török piac specialitásainak  felmérése történt, majd ezek alapján kerültek kiegészítésre a korábbi anyagok. Az oktatási anyagok első lépésben angol nyelven, majd törökre fordítva kerültek elkészítésre. A pályázat az elkészült anyagok felhasználásával szervezett oktatások szervezésével végződik. További információk: http://www.teclenergy.com/